Service

Bij Centerpoint is service en garantie erg belangrijk. En dat stuk service begint bij goed advies. In onze winkel staat het deskundige personeel tot uw beschikking om u van de juist informatie te voorzien. Soms kan het lastig zijn om de juiste keuze te maken. Centerpoint hoopt u te kunnen helpen met het maken van de juiste keuze.
 

Fietskeuze

Fietsen kunnen onderscheiden worden in grofweg drie categorieën.

1. Stadsfietsen; vaak met geen, 3 of 7 versnellingen.

Voordelen van stadsfietsen is dat ze in de meeste gevallen zeer onderhoudsvriendelijk zijn. De versnellingen werken met een naafversnelling. Dit is een essentieel onderdeel wat weinig onderhoud vraagt. Tevens zijn de meeste stadsfietsen voorzien van een gesloten kettingkast zodat er nauwelijks vuil op de ketting kan komen. Stadsfietsen worden vaak gebruikt voor niet al te grote afstanden en alledaags gebruik.

 2. Hybridefietsen; variërend van 8 tot 30 versnellingen.

Een hybridefiets is een fiets met een derailleur versnelling. Dit houdt in dat de ketting en tandwielen buiten de fiets om lopen (er zit geen kettingkast om).  Een hybridefiets maakt gebruik van 1 tot 3 voorbladen (tandwielen) en 7 tot 10 achterbladen. Hierdoor kan de fiets gemakkelijk gebruikt worden op vlak-, heuvel- en berg- terrein. Doordat de instelmogelijkheden van de versnellingen bijna eindeloos zijn, is het grote voordeel van een hybridefiets dat het zeer licht fietst. Veel ‘grote afstand fietsers’ prefereren een hybride.

 3. Elektrische fietsen; fietsen met versnellingen en ondersteuning.

Als fietsen niet meer zo gemakkelijk gaat, of u elke dag een hele grote afstand moet fietsen,  is wellicht een elektrische fiets een goed idee. De meeste elektrische fietsen zijn uitgerust met een naafversnelling hoewel een derailleur versnelling ook zeker tot de mogelijkheden behoort.
Meestal zit de motor van de fiets in het voorwiel of in het midden van de fiets. Bij een derailleur zit de motor meestal in het achterwiel. Met een display op het stuur kan eenvoudig de ondersteuning van de motor ingesteld worden. U kunt er voor kiezen om een beetje hulp/ ondersteuning in te stellen of juist heel veel ondersteuning.

 4. Sportfietsen; race en ATB’s

Klik hier om meer te lezen over racefietsen en ATB’s.


Voor meer informatie over specificaties, klik hier!

 

Framemaat keuze

Als u voor uzelf een beeld heeft over welke fiets goed bij u zou passen, is het kiezen van de maat ook belangrijk. De fiets moet niet te groot en niet te klein zijn. Daarnaast is het ook erg belangrijk om te kijken naar uw persoonlijke wensen. Misschien wilt u heel graag met de voeten bij de grond kunnen. Dit moet dan ook zeker mogelijk zijn. Hieronder worden de gangbare lengtes gekoppeld aan framematen weergegeven. Neem gerust contact met ons op als u hier vragen over heeft.

 

Kinderfietsen

Kledingmaat

Leeftijdsindicatie

Wielmaat

92

3 - 4 jaar

12 inch

98

3 - 4 jaar

12 inch

104

4 - 6 jaar>

16 inch

110

4 - 6 jaar

16 inch

116

4 - 6 jaar

18/20 inch

122

5 - 8 jaar

20 inch

128

5 - 9 jaar

20/24 inch

134

8 - 10 jaar

24 inch

140

8 - 10 jaar

24 inch

146

9 - 12 jaar

26 inch

152

9 - 12 jaar

26 inch

>158

9 - 12 jaar<

28 inch

 

Dames en herenfietsen

Lengte in cm

Framemaat

150 – 165

49

155 – 170

51

160 – 175

53

170 – 185

57

185 – 195

61

195 – 210

65

 

Onderhoud

Iedere fiets die bij Centerpoint Fietsen gekocht wordt, is gecontroleerd en nagekeken zodat u veilig op pad kunt. Tevens worden het stuur en zadel op de juiste hoogte afgesteld en worden de remmen en versnellingen goed afgesteld.

Om optimaal van uw fiets te kunnen genieten, biedt Centerpoint bij aankoop van een nieuwe fiets een gratis eerste onderhoudsbeurt aan. U ontvangt hiervoor een kaartje bij de aankoop van uw fiets. De eerste beurt vindt plaats na 2 à 3 maanden na aankoop. De beurt wordt geheel gratis door Centerpoint uitgevoerd. U kunt hiervoor telefonisch contact met ons opnemen.

Tijdens de eerste beurt wordt de fiets nogmaals helemaal voor u nagekeken en opnieuw afgesteld. Boutjes en moertjes worden indien nodig weer aangedraaid.

Het is mogelijk om tijdens de aankoop van uw nieuwe fiets de keuze voor een servicepakket te maken. Dit houdt in dat u de 2e en 3e beurt koopt. Als u dit beslist bij aankoop van uw fiets, betaalt u slechts het bedrag van één beurt. Beslissen bij aankoop is dan voordeliger!

 

Stadsfiets                           € 49,-*

Hybride fiets                       € 59,-*

Elektrische fiets                   € 69,-*

Elektrische bakfiets              € 99,-*

 

* De hierboven genoemde tarieven zijn exclusief onderdelen. Mocht er bijvoorbeeld een fietsbel vervangen worden, dan wordt dit apart afgerekend.

 

De tweede beurt vindt een jaar na aankoop plaats. Uw fiets wordt wederom gecontroleerd en nagekeken. Ook nu wordt de fiets opnieuw gecontroleerd en afgesteld.

Een jaar na de tweede beurt, vindt de derde onderhoudsbeurt plaats. Dit is een grote beurt waarbij banden, remmen, verlichting, spaken, versnellingen, ketting, trapas, balhoofd en pedalen worden gecontroleerd en bijgesteld. Ook deze beurt wordt als onderdeel van het servicepakket volledig verzorgd.

Natuurlijk wilt u ook na de servicebeurten blijven genieten van uw fiets. Daarom adviseert Centerpoint u altijd om minimaal een keer per jaar een grote servicebeurt uit te laten voeren. U kunt daarvoor altijd contact met Centerpoint opnemen. Centerpoint staat voor u klaar!