Verliefd op je fiets?

Je bent vast niet de enige die je fiets zo mooi vindt. Fietsen zijn erg diefstalgevoelig. Bij het aanschaffen van een (elektrische) fiets is het daarom verstandig deze te verzekeren. Zeker als je woont in een regio waar een verhoogt risico op diefstal bestaat, zoals in grote steden of toeristische gebieden. Daarom is Centerpoint aangesloten bij de bekende maatschappijen Enra en ANWB. Zo kun je snel en eenvoudig je verzekering regelen en beschik je tevens over een bekwame tussenpersoon, mocht de fiets gestolen worden of beschadigd raken.

 

“Fietsen zijn erg diefstalgevoelig. Het is daarom verstandig je fiets te verzekeren”

Wat zijn de opties?

Globaal zijn er 2 soorten pakketten:

Pakket 1: DIefstal

Met deze verzekeringsoptie verzeker je de fiets tegen diefstal of diefstal van onderdelen. Indien je fiets gestolen is terwijl deze op slot stond, kun je tegen de verzekerde waarde een nieuwe fiets uitzoeken. Deze verzekerde waarde staat voor een periode van maximaal 5 jaar vast. Hierna moet de fiets opnieuw worden getaxeerd.

Pakket 2: Casco + DIEFSTAL

Met deze optie is je fiets verzekerd tegen diefstal en schade. Indien je fiets door toedoen van jezelf, omstandigheden of anderen (niet verhaalbaar) beschadigd is, kun je deze verhalen bij de verzekering. Hierbij geldt vaak een eigen risico van €25-35,- . Ook als de fiets of delen van de fiets gestolen zijn, dan kun je deze verhalen op de verzekering.

In dit pakket zit bij ENRA ook o.a. een ongevallen opzittenden verzekering, pechhulp en verhaalsrechtsbijstand. Bij de ANWB kun je deze dekkingen als optie toevoegen.

TWeede slot

Bij veel verzekeringen is bij elektrische fietsen een extra kettingslot vereist. Een gewone insteekketting voldoet hierbij niet. Het slot moet een aparte sleutel hebben en daarnaast ART2 goedgekeurd zijn. Enra accepteert ook sloten van Axa met security level 7 of hoger. Ook bij gewone fietsen vanaf €3500,- is een 2e slot een vereiste.

Track & Trace module

Voor de gewone elektrische fietsen is een Track&Trace module niet verplicht. Wel kan dit je extra korting op je verzekeringspremie opleveren. Ben je dus echt verliefd op deze fiets? Overweeg dan eens een Tracefy GPS-module. Deze GPS-tracker kun je meebestellen en monteren wij zonder extra kosten op je nieuwe fiets!

Bakfietsverzekering

Veel verzekeringsmaatschappijen hebben aanvullende voorwaarden voor het verzekeren van bakfietsen.

ENRA:

Alle bakfietsen boven de €3500,- euro moeten voorzien zijn van een geactiveerde Track&Trace module. Geaccepteerde modules zijn o.a. de Tracefy GPS-tracker en de Urban Arrow Connected module.

ANWB:

Voor de bakfietsen van Urban Arrow is een geactiveerde Urban Arrow Connected module verplicht. Voor andere bakfietsen gelden geen aanvullende voorwaarden. Wel kan een actieve Track&Trace module je tot 20% extra korting op je verzekeringspremie opleveren.

De Tracefy GPS-tracker kun je apart meebestellen met je nieuwe fiets. De Urban Arrow Connected module is met je nieuwe Urban Arrow bakfiets mee te bestellen. Deze module monteren wij zonder extra kosten op je fiets.

Bereken je premie en sluit eVentueel direct af

ENRA

ANWB / UNIGARANT

Let op! Onderstaande calculator berekent niet de premie voor de Urban Arrow Connected verzekering. Voor een premie-indicatie voor de Urban Arrow Connected verzekering, kunt u contact met ons opnemen. Wij zullen dan een premieberekening voor u verzorgen.