Centerpoint staat voor optimaal aankoop advies. Dit betekent dat we je in de winkel met veel enthousiasme kunnen vertellen over alle fietsen die we hebben. Elke dag staat er een vakkundig verkoopteam klaar om al je vragen te beantwoorden. Ook wanneer je niet in de gelegenheid bent om de showroom te bezoeken mag je ons opbellen met al je vragen, we helpen je graag!

”Maak een testrit. Zo weet je zeker dat de fiets lekker rijdt en kom je thuis niet meer voor verrassingen te staan.”

Veelgestelde vragen
Mag ik een fiets uitproberen om te bekijken welke maat ik nodig heb?

Ja, uiteraard mag dit! Je bent van harte welkom in onze winkel. Onze werknemers kunnen zo zien welke framemaat voor jou geschikt is.

Hoe bereken ik welke framemaat ik nodig heb?

Bij sportfietsen kun je precies berekenen welke maat je nodig hebt.

Mountainbike:

De binnenbeenlengte kun je opmeten door tegen de muur te gaan staan met je benen 20 centimeter uit elkaar. Vervolgens houd je een meetlint vanaf de grond langs je been tot je kruis, dit is uw binnenbeenlengte. Door vervolgens de binnenbeenlengte te vermenigvuldigen met de factor 0,225 kun je de framemaat in inches uitrekenen.

Voorbeeld: 76 cm x 0,225 = 17,1

De geschikte framemaat in bovengenoemd voorbeeld is 17 inch. De binnenbeenlengte is vermenigvuldigd met de gegeven factor, hier komt vervolgens de geschikte framemaat uit. Een eenvoudigere manier om de juiste framemaat te bepalen is door naar de tabel te kijken. Deze framematen zijn echter gebaseerd op lichaamslengte en kunnen dus afwijken wanneer je een gemiddeld hoge (of lage) binnenbeenlengte hebt.

Racefiets:

Zet je voeten 15 cm uit elkaar en meet de afstand van het kruis, langs je been tot de grond. Neem deze afstand en vermenigvuldig deze met de factor 0,68. De uitkomst is je framemaat in cm. Rond het getal naar beneden af.

Voorbeeld: 70 x 0,68 = 47,6 cm

De geschikte framemaat in bovengenoemd voorbeeld is 47 cm. Een eenvoudigere manier om de juiste framemaat te bepalen is door naar de tabel te kijken. Ook hiervoor geldt dat dit minder exact is dan zelf de berekening uitvoeren.