Centerpoint staat voor duidelijk en eerlijk aankoop advies. Dit betekent dat we je in de winkel met veel enthousiasme kunnen vertellen over alle fietsen die we hebben. Elke dag staat er een vakkundig verkoopteam klaar. Ook wanneer je niet in de gelegenheid bent om de showroom te bezoeken mag je ons opbellen met al je vragen, we helpen je graag!

Hier onder bespreken we de meest voorkomende specificaties en termen. Kom je er niet uit? Schroom niet om contact met ons op te nemen!

”Maak een testrit. Zo weet je zeker dat de fiets lekker rijdt en kom je thuis niet meer voor verrassingen te staan.”

Bosch Smart Technologie

Volledig verbonden met je e-bike: Bosch maakt het werkelijkheid! De Bosch Smart technologie vertegenwoordigd de e-bike van de toekomst.  Connectiviteit staat hoog in het vaandel en dankzij deze technologie heb jij controle over jouw rij-ervaring.

Het Smart Systeem

Alles over versnellingen

Op de fietsmarkt kennen we verschillende versnellingsystemen. Hou je van sportief of liever onderhoudsvriendelijk? En wat zijn nu de voordelen van derailleurversnellingen? Wat past er bij jouw fietsgedrag? In dit artikel geven we je meer informatie over de verschillende versnellingssystemen en beantwoorden we de meest gestelde vragen.

Over versnellingen
Batavus Velder E-Go Power

Alles over de middenmotor

Bij het oriënteren op een elektrische fiets, kun je verdwaald raken in een oerwoud van informatie. De termen actieradius, hydraulische remmen, versnellingsnaaf en middenmotor vliegen je om de oren. In dit artikel helpen we je op weg in de wereld van de eBike motoren.

Over de middenmotor

Alles over de fietsaccu

In de wereld van de fietsaccu’s bestaan er veel termen en adviezen. Wat is nu waar en wat geldt er voor jouw accu? Hoe ver kun je fietsen en welke omstandigheden beïnvloeden het bereik van je accu? In dit artikel leggen we je uit, wat je moet weten over jouw e-bike accu.

Over de fietsaccu

Riem of ketting?

Iedereen kent wel de klassieke ketting, deze zit al decennia lang op de fiets. Sinds enkele jaren is er een nieuw soort aandrijving op de markt: de aandrijfriem. Wat is er nu beter? En wat past er het beste bij jou? De vraag is dus: riem of ketting? In dit artikel vertellen we je alles over de verschillen!

Over aandrijving

Verlichting uitgelicht

We kunnen niet genoeg benadrukken hoe belangrijk het is om goed zichtbaar te zijn in het donker. Daarom vertellen we je alles wat je moet weten over fietsverlichting!

Over verlichting
Veelgestelde vragen
Mag ik een fiets uitproberen om te bekijken welke maat ik nodig heb?

Ja, uiteraard mag dit! Je bent van harte welkom in onze winkel. Onze werknemers kunnen zo zien welke framemaat voor jou geschikt is.

Hoe bereken ik welke framemaat ik nodig heb?

Bij sportfietsen kun je precies berekenen welke maat je nodig hebt.

Mountainbike:

De binnenbeenlengte kun je opmeten door tegen de muur te gaan staan met je benen 20 centimeter uit elkaar. Vervolgens houd je een meetlint vanaf de grond langs je been tot je kruis, dit is uw binnenbeenlengte. Door vervolgens de binnenbeenlengte te vermenigvuldigen met de factor 0,225 kun je de framemaat in inches uitrekenen.

Voorbeeld: 76 cm x 0,225 = 17,1

De geschikte framemaat in bovengenoemd voorbeeld is 17 inch. De binnenbeenlengte is vermenigvuldigd met de gegeven factor, hier komt vervolgens de geschikte framemaat uit. Een eenvoudigere manier om de juiste framemaat te bepalen is door naar de tabel te kijken. Deze framematen zijn echter gebaseerd op lichaamslengte en kunnen dus afwijken wanneer je een gemiddeld hoge (of lage) binnenbeenlengte hebt.

Racefiets:

Zet je voeten 15 cm uit elkaar en meet de afstand van het kruis, langs je been tot de grond. Neem deze afstand en vermenigvuldig deze met de factor 0,68. De uitkomst is je framemaat in cm. Rond het getal naar beneden af.

Voorbeeld: 70 x 0,68 = 47,6 cm

De geschikte framemaat in bovengenoemd voorbeeld is 47 cm. Een eenvoudigere manier om de juiste framemaat te bepalen is door naar de tabel te kijken. Ook hiervoor geldt dat dit minder exact is dan zelf de berekening uitvoeren.

Heb ik garantie op mijn nieuwe fiets?

Ja, op alle nieuwe fietsen zit standaard 2 jaar fabrieksgarantie.

Voer je standaard ieder jaar de jaarlijkse onderhoudsbeurt uit bij Centerpoint, dan ontvang je van ons bovendien zelfs 5 jaar garantie op je fiets! Klik hier voor de garantievoorwaarden.

Hoe werkt het 5 jaar garantieplan van Centerpoint?

Centerpoint Fietsen verleent vanaf 1 januari 2021, 3 jaar extra garantie bovenop de gebruikelijke 2 jaar fabrieksgarantie.  Hieraan verbinden wij 1 belangrijke voorwaarde: de fiets moet elk jaar bij ons binnen worden gebracht voor de jaarlijkse onderhoudsbeurt. Dit is nodig zodat wij de kwaliteit van het product kunnen blijven garanderen.

Kom je niet jaarlijks terug voor de beurt? Dan vervalt de extra 3 jaar, maar kun je natuurlijk aanspraak blijven maken op de gebruikelijke 2 jaar fabrieksgarantie. Leasefietsen zijn uitgesloten van het  garantieplan. Klik hier voor de garantievoorwaarden.