E-Bike

Aanschaf elektrische fiets

Een elektrische fiets oftewel ‘de E-bike’ wordt steeds populairder. Logisch, want een rit op een E-bike is comfortabel en brengt u snel van A naar B. Voorafgaand aan de aanschaf van een E-bike komen er bij veel mensen vragen op. Hieronder worden de grootste onderlinge verschillen van E-bikes uitgelegd.

Het is belangrijk over de volgende punten na te denken:

  • Het doel van de fiets (toeren, woon-werk etc.)
  • De afstand die de fiets af moet kunnen leggen
  • Uw eisen aan comfort

Meer uitleg over de specificaties nodig? Klik hier!


Techniek E-bike

Een E-bike bestaat uit verschillende onderdelen waarvan de motor en de ondersteuning van de motor het belangrijkst is. De ondersteuning wordt bepaald door de sensor die in de fiets zit:

  • de rotatiesensor
  • combinatie van een rotatiesensor en druksensor

Een rotatiesensor registreert beweging van het pedaal waarna de ondersteuning direct ingezet wordt. Een druksensor meet daarentegen de druk die op het pedaal gegeven wordt en zet deze om in een bepaalde hoeveelheid ondersteuning, het zij meer of minder, afhankelijk van de druk die gegeven wordt.


Display

Een ander belangrijk en onmisbaar onderdeel van de E-bike is het display. Het display van de E-bike zorgt er voor dat u de benodigde ondersteuning in kunt stellen. Sommige displays zijn afneembaar en anderen zitten vast op de fiets.


Actieradius

De actieradius van de accu bepaalt hoe groot de afstand is die u met de fiets af kunt leggen. Veel E-bikes werken met een accukeuze systeem, andere E-bikes hebben een vaste accu en actieradius. Dit verschilt per model. Er zijn ook verschillende aspecten van invloed op de actieradius, bijvoorbeeld; de gekozen versnelling(en), bandenspanning, het gewicht van de fietser, fietssnelheid, ingestelde ondersteuning, leeftijd van de accu, en weer- en wegomstandigheden.


Prijsklassen

E-bikes zijn er in verschillende prijsklassen. Centerpoint biedt E-bikes aan in de prijsklasse van €999,- tot €3999,-. De prijsverschillen tussen de fietsen zijn onder andere te verklaren door het type ondersteuning dat de fiets heeft, de accu van de fiets en de afwerking van de fiets. Een fiets met extra opties zoals vering, grote accu en luxe display, ligt qua prijs hoger dan een fiets die dit niet heeft.

De medewerkers van Centerpoint hopen dat u door deze informatie meer zicht heeft op de mogelijkheden die een E-bike heeft. Heeft u nog vraag? Bel dan direct voor een deskundig advies, of stuur een bericht d.m.v. een contactformulier. Uiteraard kunt u ook langskomen in de winkel, voor een deskundig en persoonlijk advies.